Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

KluppluZ


Een van de organisaties waarvoor KSS haar complete pakket aan oplossingen inzet, is KluppluZ. KluppluZ biedt gespecialiseerde groepsbegeleiding en extra ondersteuning en begeleiding aan kinderen, ouders en professionals. Marjon Schepens, algemeen manager van KluppluZ: “Het is fijn dat wij ons kunnen bezighouden met onze kerntaak – de begeleiding van kinderen – en dat we zo niet bezig hoeven te zijn met allerlei neventaken. Deze moeten natuurlijk wel goed geregeld worden, maar daar ligt niet de kracht van ons bedrijf. Daarom hebben wij deze taken ondergebracht bij KSS.”

Financiën

KluppluZ biedt kinderen extra ondersteuning binnen de kinderopvang, het onderwijs of thuis bij ouders. Het bedrijf bedient particuliere klanten, maar ook gemeenten en onderwijsinstellingen. Daardoor lopen de afspraken, tarieven en facturatie altijd net iets anders. “En hoe moet je dat nu goed inrichten?” vroeg algemeen manager Marjon Schepens zich af. “Het verantwoorden van wat je doet als organisatie is een must, maar heeft ook wel wat voeten in aarde. Je dient je als je actief bent in het jeugddomein te verantwoorden op inhoud, maar ook op productie en financiën. En omdat we in verschillende gemeenten werkzaam zijn, is de manier van verantwoorden net weer anders en moet je voldoen aan andere spelregels.” KSS begeleidt dit complete proces op het gebied van financiën en controlling. Wij hebben namelijk ruime ervaring binnen de branches om snel in te kunnen spelen op die verschillende spelregels.

ICT

“Voorheen moesten onze coördinatoren alle werkzaamheden handmatig invoeren. Dat is niet meer van deze tijd,” vertelt Marjon. KluppluZ beschikte niet over een applicatie waarmee het werk efficiënt kon worden ingeregeld. Daar heeft onze ICT-afdeling verandering in gebracht. KluppluZ werkte al met VECOZO, een internetportaal voor communicatie tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en zorgkantoren. Hier kunnen onder meer berichten tussen aanbieders en gemeenten uitgelezen en gedeclareerd worden. Na een recent traject hebben KSS en KluppluZ samen een nieuwe softwareapplicatie geïmplementeerd, waar VECOZO nu direct in verweven zit. Marjon: “Echt, sommige zaken zijn daadwerkelijk een ‘druk op de knop’. Terwijl we daar eerder uren mee bezig waren. Efficiëntie bereikt!”

KSS biedt volledige ondersteuning aan KluppluZ: op het gebied van marketing en communicatie, HR, financiën, ICT en facilitaire zaken.

HR

KluppluZ heeft verschillende functionarissen in dienst, waarvoor KSS de functiebeschrijvingen heeft opgesteld. Omdat KluppluZ zo in ontwikkeling is, komen er steeds nieuwe functies bij. “Dit betekent dat we aan het bouwen zijn,” zegt Marjon Schepens. “KluppluZ is een organisatie die in co-creatie opereert en daardoor erg openstaat voor de detachering van functionarissen van haar partners. Dit moet juridisch gezien wel allemaal kloppen. Gelukkig is KSS altijd op de hoogte van de wet- en regelgeving om dit op de juiste manier voor ons te regelen.”

Facilitaire zaken

Ook op het gebied van facilitaire zaken geeft KSS volledige ondersteuning. Het huren van panden, afspraken maken over servicekosten en onderhandelen met aannemers over verbouwingen: allemaal zaken waar we KluppluZ bij helpen. Marjon: “Op deze manier samenwerken met KSS is erg interessant en leerzaam. We zijn vanzelfsprekend betrokken in de onderhandelingen; dat is natuurlijk niet onze corebusiness, maar gelukkig wel die van KSS.”

Marketing en communicatie

“Is er iets wat moeilijker is dan marketing en communicatie?” vraagt Marjon zich af. “Ik denk het niet. Wie wil je bereiken, wie zijn je klanten? Wat is je portfolio? Wat zijn je unique selling points?” Voor KluppluZ is het op dit moment de grootste uitdaging: een marketing- en communicatieplan opstellen dat toekomstproof is. Gelukkig heeft KSS hier ook de juiste experts voor in huis. “We hebben nu een mooie website, maar zelf helaas te weinig aandacht en tijd om onze site bij te houden. Dus er valt nog steeds genoeg aan te pakken samen!”

Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen?
Lees meer of neem contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op!

Contact