Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

Op alle vlakken ondersteuning
voor uw integraal kindcentrum

Totaaloplossing voor IKC's


De behoefte aan samenwerking tussen peuterwerk, kinderopvang en onderwijs groeit. Steeds vaker ontstaan organisaties waarin deze disciplines samenwerken vanuit één gezamenlijke visie. In zo’n zogenaamd integraal kindcentrum (IKC) staat de ontwikkeling van kinderen centraal. KSS kan u bij deze samenwerking op alle vlakken ondersteunen.

Toegevoegde waarde

Regelmatig ontstaan samenwerkingen tussen kinderopvang- en onderwijsorganisaties, soms ook met toevoegingen van welzijn of jeugdzorg. Lokale overheden benadrukken een goede samenwerking tussen deze partijen. Het gaat niet alleen om de inrichting van een gezamenlijk gebouw, maar vooral om een goede inhoudelijke samenwerking. Gemeenten zien de toegevoegde waarde van IKC’s: kindcentra zijn in het belang van de kinderen én van de leefbaarheid in de wijk.

Strategische en praktische vraagstukken

Maar hoe regelt u de salarisadministratie van alle medewerkers binnen een integraal kindcentrum? Hoe zorgt u ervoor dat de ICT-systemen elkaar niet bijten? En hoe kunt u potentiële klanten overtuigen van de voordelen van uw IKC? KSS helpt u bij het beantwoorden van al uw strategische en praktische vraagstukken. Wij nemen u graag uw bedrijfsvoering uit handen, zodat uw organisatie zich volledig kan richten op haar pedagogische opdracht. En juist omdat we brede ervaring hebben binnen de kinderopvang en het onderwijs, weten we precies wat uw organisatie nodig heeft.

Co-creatie

Om uw IKC optimaal te kunnen ondersteunen, werkt KSS samen met expertisecentrum RIJKT. RIJKT beantwoordt uw pedagogische vraagstukken, begeleidt de ontwikkeling van losse kinderopvang- en onderwijsorganisaties naar één IKC en zorgt ervoor dat alle activiteiten worden afgestemd op de behoeften van kinderen. En dat allemaal vanuit één heldere visie. Doordat we u via deze co-creatie ook op inhoudelijk gebied ondersteunen, komen we samen tot het meest optimale IKC.

Op diverse plekken zijn al mooie en inspirerende IKC’s gerealiseerd.
Bekijk een voorbeeldcase of neem direct contact met ons op.

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op!

Contact