Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons privacy- en cookiebeleid. Klik hier voor een toelichting.

Melding sluiten

Samenwerken aan een duurzame relatie
tussen medewerker en organisatie

Human Resources


Met onze expertise ondersteunen wij u graag op alle vlakken van Human Resources (HR): van personeelsadministratie tot strategische vraagstukken. We werken vooral voor organisaties in de sectoren kinderopvang, het onderwijs en welzijn. Daardoor zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen uw sector en kunnen wij direct op uw vraag inspelen. De adviezen en ondersteuning die u van ons kunt verwachten, hebben wij uit eigen ervaring opgedaan. We weten wat wel en niet werkt en zetten deze kennis graag in om uw organisatie optimaal te ondersteunen.

Onze visie

KSS werkt vanuit een heldere visie: zoals u naar kindontwikkeling kijkt, kijken wij naar medewerkerontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat welbevinden en betrokkenheid van medewerkers een positief effect hebben op de resultaten van uw organisatie. Als medewerkers zich betrokken voelen en zich welbevinden, zullen ze zich ontwikkelen, zich verbonden voelen met de organisatie én zich eigenaar voelen van hun individuele bijdrage aan het grotere geheel. Zo werken we samen aan een duurzame relatie tussen medewerker en organisatie en aan het realiseren van de missie. Om dit te bereiken hangen we onze activiteiten op aan vier pijlers:

  • Ontwikkelen doen we individueel en samen;
  • In een veilige en stimulerende werkomgeving;
  • Met richting en ruimte voor talent;
  • Altijd in dialoog.

Advies en ondersteuning op maat

Onze professionals staan klaar om u te adviseren of ondersteunen bij het HR-vraagstuk dat bij u leeft. En dat is altijd maatwerk. Daarom vinden wij het belangrijk om kennis met u te maken, zodat wij onze dienstverlening af kunnen stemmen op uw specifieke situatie, wensen en behoeften. Want alleen dan kunnen wij de ondersteuning bieden waar u echt mee geholpen bent. KSS kan u helpen bij een incidentele vraag, maar ook wanneer u regelmatiger tegen vragen aanloopt. Zo kunnen wij uw organisatie niet alleen op projectbasis ondersteunen, maar uw problemen ook structureel aanpakken, op basis van detachering, op afstand of op locatie.

Wij gaan graag met u in gesprek om te horen welke HR-vraag er bij u speelt en hoe wij u hierbij kunnen ondersteunen.

De deelgebieden waarmee KSS u op HR-gebied optimaal kan ondersteunen:

KSS neemt u graag uw volledige personeelsadministratie uit handen en zorgt ervoor dat u altijd beschikt over volledige informatie over uw personeelsbestand. Wij maken daarbij gebruik van het personeelsinformatiesysteem AFAS Profit/InSite HRM, dat wij geheel naar uw wensen inrichten. KSS draagt zorg voor de verwerking van indiensttredingen en personele wijzigingen. Ook de communicatie richting UWV en arbodienst kunnen we van u overnemen. Door het digitale personeelsdossier heeft u altijd inzicht in de status en de doorlooptijd van het proces. En vanzelfsprekend voldoen we aan wettelijke eisen en de bepalingen vanuit de cao en het pensioenfonds.

Servicedesk

Heeft u vragen over bijvoorbeeld de toepassing van wet- en regelgeving, cao, pensioenaangelegenheden en procedures? Neem dan gerust contact op met onze servicedesk! Wij proberen uw vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Hoe zorgt u ervoor dat uw HR-beleid aansluit bij de (strategische) doelstellingen van uw organisatie? Hoe vertaalt u de vraagstukken van uw werkgebied naar wat dat betekent voor uw medewerkers? KSS helpt u graag bij het beantwoorden van deze vragen. Maar ook bij vragen op meer tactisch niveau denken onze ervaren professionals graag met u mee.

Soms ontstaan er specifieke vragen met betrekking tot werk waar een medewerker of leidinggevende niet (alleen) het antwoord op kan vinden. U kunt daarbij denken aan ontwikkelingstrajecten (coaching, persoonlijke en professionele ontwikkeling), functioneringstrajecten, loopbaantrajecten, beoordelings- en beloningsvraagstukken, juridische vraagstukken (bijvoorbeeld dossieropbouw en rechtspositionele vragen) en ontslagzaken. Onze ervaren adviseurs ondersteunen uw organisatie hier graag bij. Indien nodig maken we gebruik van ons grote netwerk van experts op verschillende gebieden.

Ziek is ziek, verzuim is een keuze. Het verleggen van de verantwoordelijkheid van de werkgever naar de medewerker vraagt een specifieke benadering van HR, de casemanager en de bedrijfsarts of arbodienst. En die benadering blijkt verbluffend effectief. Op dit vlak werken wij samen met een netwerk van specialisten als bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en tweede spoor-begeleiders. Wij ontzorgen u volledig, van beleidsontwikkeling tot de ondersteuning van casemanagers en medewerkers tot bezwaar- en beroepszaken bij het UWV.

Hoeveel stagiaires lopen er dagelijks, wekelijks binnen uw organisatie rond? En in welke mate heeft u hun selectie, hun begeleiding, maar ook hun instroom na het afstuderen (centraal) georganiseerd? De pool van stagiaires vormt het belangrijkste wervingskanaal voor toekomstige medewerkers binnen uw organisatie. Maar benut u dit kanaal ook volledig? Wij ondersteunen u in de volle breedte van dit vraagstuk: van (stage)beleidsontwikkeling tot het laten instromen van uw stagiaires.

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op!

Contact